Staalkabel kopen

Touw & Pack levert een ruim assortiment aan staalkabels. Een staalkabel wordt gebruikt om trekkrachten te volbrengen voor de meest uiteenlopende doeleinden. Zo worden staalkabels bijvoorbeeld gebruikt in liften, in fitnessapparatuur, in de scheepvaart en de agrarische sector. Bij Touw & Pack helpen we u graag bij het vinden van de juiste soort staalkabel. We staan u graag bij met advies bij staalkabel kopen.

Staalkabel RVS

Een staalkabel RVS is gemaakt van roestvrij staal, waardoor deze vochtbestendig is. Staalkabels RVS zijn ontwikkeld om natte omgevingen en hoge temperaturen te kunnen weerstaan. Daarom worden RVS staalkabels onder andere gebruikt voor hijswerk, liften, in bouwconstructies, de chemische industrie en in de luchtvaart.

Staalkabel verzinkt

Een staalkabel verzinkt is een stalen kabel met een zink die dient om corrosie tegen te gaan. Zo gaat een verzinkte staalkabel langer mee. Ook een verzinkte staalkabel wordt veelal gebruikt voor hijswerkzaamheden, liften, bruggen en in bouwconstructies. Het verschil tussen een verzinkte staalkabel en een RVS staalkabel is echter dat een RVS kabel ook bestand is tegen hoge temperaturen, terwijl een verzinkte staalkabel dit niet is. Wilt u advies over welke soort staalkabel u het beste kunt kopen? Neem dan contact met ons op.

Staalkabel gecoat

Naast verzinkte kabels leveren wij ook gecoate staalkabels. Dit zijn stalen kabels met een dunne plastic (PVC) laag eromheen. Een coating over de staalkabel voorkomt slijtage en roesten. Een PVC coating zorgt voor een hogere soepelheid van de staalkabel.

Staalkabel combination rope

Een combination rope staalkabel is een stalen kabel waarvan elke vezel afzonderlijk is omwikkeld met Polyethyleen. Dit zorgt ervoor dat de staalkabel op touw lijkt, maar in werkelijkheid is het omwikkeld staal. Combination rope staalkabel wordt gebruikt in speeltuinen waar kabelbanen aanwezig zijn of als mestschuif kabel .

Staat het soort staalkabel waar u naar op zoek bent hier niet bij? Bel ons dan voor meer informatie. Wij kunnen producten op maat maken naar uw wens. We bespreken graag de mogelijkheden en voorzien u van een passend advies bij het staalkabel kopen.