Omsnoeringen

Touw & Pack biedt diverse soorten omsnoeringen, ook wel ladingvastzetsystemen genoemd. Deze omsnoeringen zijn bedoeld voor het eenmalig vastzetten, stabiliseren of bundelen van lading en goederen in containers, vrachtauto’s en op pallets. Touw & Pack heeft diverse soorten omsnoeringen in haar assortiment. Voor elke soort lading of verzending hebben wij een passende soort omsnoering. Neem contact met ons op voor informatie of advies.

Materiaal PET band

De omsnoeringen van Touw & Pack zijn veelal gemaakt van polyprop strapping of polyethyleen, ook wel PET band genoemd. Dit zijn harde en platte kunststof omsnoeringen waar dozen en verpakkingen mee dichtgemaakt worden. PET band kan een hoge spanning verdragen en roest niet. Dit maakt het een veelvoorkomende soort omsnoering, met name in de bouw en industrie.

Polyester omsnoeringsband

Een ander veelvoorkomende soort omsnoering is polyester omsnoeringsband, gemaakt van het ijzersterke en gering rekbare polyester. Dit type omsnoeringsband wordt vaak gebruikt voor zwaardere ladingen. Daarnaast is polyester omsnoeringsband zacht, waardoor het materialen niet kan beschadigen. Het wordt vooral gebruikt in de bouw en prefab-industrie, verpakkingsindustrie en transportsector.

Omsnoeringsband sluitingen

Zowel PET band als polyester omsnoeringsband is verkrijgbaar met diverse type sluitingen:

  • Polyester omsnoeringsband met gespen: met gespen, ook wel buckles genoemd, kan een omsnoering ontzettend strak aangetrokken worden, zodat u verzekerd bent van een perfecte omsnoering.
  • PET band met zegels: PET band kan met een zegelsluiting vastgemaakt worden, met behulp van een sluitzegeltang.
  • Zegelloos PET band: PET band kan ook zonder zegels vastgemaakt worden. Op deze manier wordt het machinaal vast gesmolten.