Hijsbanden en rondstroppen

Touw & Pack levert een ruim assortiment aan hijsbanden en rondstroppen, zowel uit voorraad als op bestelling met lengtes naar uw wens. De hijsbanden die wij leveren voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen. Tevens worden onze hijsbanden geleverd met een conformiteitsverklaring die u verzekert dat u de hijsbanden veilig kunt gebruiken. Een hijsband kiest u altijd op basis van uw gebruiksdoeleinden. Wij adviseren u graag over de volgende soorten hijsbanden:

Polyester hijsbanden

Bij Touw & Pack vindt u verschillende polyester hijsbanden met versterkte lussen: voor elke hijsklus hebben wij een geschikte polyester hijsband. Zo leveren wij hijsbanden die een gewicht van 1, 2 en 3 ton kunnen hijsen uit voorraad. Voor hogere tonnages bestelt u polyester hijsbanden op maat. De polyester hijsbanden zijn altijd voorzien van een kleurcodering volgens CE-normen, EN-normen en tonnagestrepen. De hijsbanden leveren we in elke gewenste lengte. Op aanvraag leveren wij speciale bandtypes.

Rondstroppen

Rondstroppen, ook wel roundsling of hijsstrop genoemd, zijn buisvormige hijsbanden. Ze worden gebruikt voor het bundelen van materialen, zoals het bundelen van houten balken. Het verschil tussen een platte hijsband en een rondstrop is dat de rondstrop ononderbroken is en buisvormig is. De rondstroppen zijn leverbaar in diverse tonnages en tevens voorzien van kleurcodering en tonnagestrepen. Daarnaast leveren we rondstroppen met een comformiteitsverklaring.

Materiaal hijsbanden

Het materiaal dat we voor hijsbanden gebruiken, is uitsluitend polyester. Polyester rekt namelijk niet, wat een belangrijke factor is bij het hijsen van extreem zware objecten. Daarnaast is polyester een uitzonderlijk sterk en slijtvast materiaal wat niet makkelijk scheurt.

Veiligheidsfactor 7

Alle hijsbanden die Touw & Pack levert voldoen aan veiligheidsfactor 7. Deze factor houdt in dat de hijsbanden geschikt zijn voor meermalig gebruik. Bij hergebruik moeten de hijsbanden nog aan dezelfde kwaliteitseisen voldoen als bij het eerste gebruik. De levensduur van de hijsbanden is echter voornamelijk afhankelijk van het gebruik ervan. Voor advies of meer informatie, neem gerust contact met ons op.

1 meter hijsband, factor 5

Voor éénmalige hijswerkzaamheden bieden wij 1 meter lange platte, eindeloze hijsbanden. Deze zijn voorzien van veiligheidsfactor 5, wat inhoudt dat deze hijsbanden slechts éénmalig gebruikt kunnen worden.